-

Adana Güney Çevre Yolu ihalesi bu ay yapılacak!

Yazar:

12.02.2016

Kişi Okumuş

0 Yorum

Adana Güney Çevre Yolu ihalesi bu ay yapılacak!

instagram takipçi arttırma, instagram takipçi satın al, instagram takipçi kasma, instagram takipçi hilesi şifresiz


Adana’daki hızlı tren yapımında gelinen son duruma ilişkin bilgi veren Çevre ve Şehircilik Bakanı Fatma Güldemet Sarı, “Konya-Karaman-Ulukışla-Pozantı-Yenice arası 346 kilometredir. 102 kilometrelik Konya-Karaman kesiminin ihalesi yapılmış ve çalışması başlamıştır. 135 kilometrelik Karaman-Ulukışla arası proje çalışmaları bitmiş ihalesi yapılacaktır. 109 kilometrelik Ulukışla-Pozantı-Yenice arası proje çalışmaları devam etmektedir. Adana-Mersin arası mevcut iki hattın yanına iki yeni hattın yapımı devam etmektedir. Adana-Gaziantep arası proje çalışmaları devam etmektedir” dedi.

Bakan Sarı, Adana’daki D-400 karayolunun yoğun trafiğini azaltmak için yapılacak Güney Çevre Yolu Projesi ihalesinin Şubat’ta yapılacağını vurguladı.

ÇEVRE ve Şehircilik Bakanı Fatma Güldemet Sarı, atık toplayıcıların is ve istihdam sahasını kapatmaktan çok is ve istihdam alanlarını iyileştirme üzerine bir çalışma yapmayı hedeflediklerini belirterek. “Bizim her zaman için sahada emeğiyle özellikle atık toplayarak ekonomimize katkı sağlayan her vatandaşımıza destek olmak sorumluluğumuzdur” dedi.

Sarı, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda Bakanlığının bütçesi üzerindeki görüşmelerde, milletvekillerinin sorularını yanıtladı.

İzmir Karabağlar Cennet Çeşme kentsel dönüşüm alanı uygulama yetkisinin Büyüksehir Belediyesinden alınmasına ilişkin Sarı. alanın 6306 sayılı Kanun kapsamında riskli alan ilan edildiğini belirtti.

Alanın bütüncül planlamasının Bakanlık tarafından yürütüldüğünü ifade eden Sarı. riskli alan ilanı sonrası Büyüksehir Belediyesinin yetki talebinin bulunmadığını olursa tekrar değerlendirebileceklerini söyledi.

İğne Ada’da nükleer santral inşa edileceğine ilişkin bir soru üzerine Sarı. Bakanlığa İğne Ada ile ilgili yapılmış nükleer santral başvurusu bulunmadığını ifade etti.

Altyapı tesislerinin kurumların işbirliği içerisinde yapılmasına ilişkin Sarı. “Yıldız Teknik Üniversitesi ve Bakanlığımız arasında altyapı projeleri yapım usul ve esaslarını belirlemek üzere işbirliği protokolü hazırlanmıştır. Protokol kapsamında içme suyu, atık su. yağmur suyu, elektrik ve telekomünikasyon altyapı tesislerinin planlama, yapım, isletme ve bakımına dair usul ve esaslara ilişkin 5 yönetmelik hazırlanmış olup ilgili kurumların görüsüne sunulmuştur. İlgili kurumların görüşleri Bakanlığımıza ulaşmış olup yönetmelik taslakları, son aşamasına getirilmiştir” diye konuştu.

“ATIK TOPLAYICILARIN ŞARTLARININ DÜZELTİLMESİ ÇALIŞMALARINA BAŞLADIK” 

Geri dönüşümdeki son duruma değinen Sarı, Türkiye’de 28 milyon ton evsel atığın içinde yaklaşık 5,6 milyon ton değerlendirilebilir atık bulunduğunu belirtti. Bu atıkların yaklaşık 2.5 milyon tonunun ayrı toplanarak geri dönüştürüldüğünü vurgulayan Sarı, “Geri dönüşüm ile 2015 yılında ekonomimize 3 milyar liranın üzerinde katma değer ve 60 bin kişinin üzerinde de istihdam sağlanmıştır” dedi.

Atık toplayıcılarının çalışma ortamlarının düzenlenmesi gerektiğine işaret eden Sarı, bu düzenlemeyi yaparken de ilgili Bakanlıkların kurumların ve toplayıcıları çalıştıran firmaların bir araya gelmesinin önemine değindi.

Sivil toplum örgütleriyle görüşmelere başladıklarını, atık toplayıcıların şartlarının düzeltilmesi yönünüde çalışmalar yapacaklarını anlatan Sarı, “Atık toplayıcıların iş ve istihdam sahasını kapatmaktan çok iş ve istihdam alanlarını iyileştirme üzerine bir çalışma yapmayı hedefliyoruz. Bizim her zaman için sahada emeğiyle özellikle atık toplayarak ekonomimize katkı sağlayan her vatandaşımıza destek olmak sorumluluğumuzdur” değerlendirmesinde bulundu.

Sarı, Çevre ve Şehircilik Bakanlığında 25 iç denetçi kadrosu bulunduğunu, sertifikalı 13 iç denetçinin olduğunu dile getirdi. Sertifika sınavlarının devam ettiğini aktaran Sarı, gelecek dönemde iç denetçi sertifikasına hak kazananlar arasından görev yapmaya uygun bulunanların Bakanlıkta değerlendirileceğini söyledi.

Bakan Sarı, Samsun’un Terme ilçesinde ithal kömüre dayalı termik santral başvurusu yapıldığını. Bakanlık tarafından ÇED sürecinin sonlandırıldığını kaydetti. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğünün 2016 bütçeleri komisyonda kabul edildi.

Adana Güney Haber

Editörün Diğer Yazıları :

İnşaat Gündemi'ne Abone Ol!

Bu içeriği beğendiniz mi? Tüm güncel içeriklerimizden haberdar olmak için e-posta abonemiz olabilirsiniz.




YORUMLAR

İsminiz

 

E-Posta Adresiniz

Yorumunuz

GÜNLÜK DEMİR FİYATLARI

14.07.2022 Demir Fiyatları
Bölge Ø8 Ø10 Ø12-32
İstanbul 15200 ₺ 15100 ₺ 14850 ₺
İzmir 14900 ₺ 14750 ₺ 14550 ₺
Karabük 15100 ₺ 14900 ₺ 14700 ₺
Biga 14950 ₺ 14800 ₺ 14600 ₺
Payas 14850 ₺ 14700 ₺ 14500 ₺
Gebze 14950 ₺ 14850 ₺ 14600 ₺
Samsun
Ankara 15300 ₺ 15150 ₺ 14950 ₺
Bursa 15200 ₺ 15050 ₺ 14850 ₺
Kütahya
Sivas 15150 ₺ 15000 ₺ 14800 ₺
Detaylı Görünüm

BENZER İÇERİKLER

FACEBOOKTA BİZ

Facebook
Instagram
Telegram
LinkedIn
YouTube
RSS