-

Bursa’daki yeşil alanlar kolej arsası mı oluyor?

Yazar:

05.12.2015

Kişi Okumuş

0 Yorum

Bursa’daki yeşil alanlar kolej arsası mı oluyor?

instagram takipçi arttırma, instagram takipçi satın al, instagram takipçi kasma, instagram takipçi hilesi şifresiz


Okurlarımız sürekli soruyorlar. “Gazetede anons yapıp duruyorsun, neresi bu kolej arsası?” diye.

Bende kendilerine,” zamanı, vakti saati gelince yayınlayacağız.”Diye cevap veriyorum.

Evet, o vakit ve saat geldi. Gün geldi.

Burası, Nilüfer ilçesinin Özlüce Mahallesi’nde bulunan ve şu anda Altınşehir Mahallesi’ndeki bir özel okul.

Okul, Bursa’nın senelerdir eğitim faaliyetlerini sürdüren bir eğitim kurumu.

Bizim, bu eğitim kurumu ile bugüne kadar herhangi bir alış-verişimiz olmadı. Okuldan, ilan reklam bile istemedik. İstemeyiz de.

Okul, yöneticileri tanıyorum. Bu konu ile ilgili olarak kendilerine,” elimize şöyle, böyle bilgiler geldi. Sizlerle görüşmek istiyorum” şeklinde bir görüşme talebim de olmadı. Olmazda zaten.

Ben ve gazetede çalışan diğer arkadaşlarımın görüşleri şu; “her kim olursa olsun, bu devletin malına, mülküne göz diken, yeşil alan ve parkları yok edip, kendisine ticari meta haline getirenlerin yaptıklarının kamuoyuna açıklanması veya hatırlatılması görevi, medyanın, basının öncelikli işlevidir.”

Konuya, bizler bu yönüyle yaklaşıyoruz. Eğitim kurumu ile herhangi bir işimiz yok. Buraya ön yargılı olarak ta bakmıyoruz. Bizim, bakış açımıza göre, mahalle parkları ve yolların, bu eğitim kurumunun arsası imiş gibi gösterilmesi, bahçe duvarlarıyla çevrilmesi ve eğitim kurumuna Belediye kanalıyla haksız yer kazandırıldığı iddialarının önce kamuoyuna, sonra da hazine mallarını, kamu mallarını korumak, kollamak ve halkın kullanımına sunulmasından sorumlu solanlara anlatmak.

Görevimiz bu.

Gazetecilik yapacak isek, bu konularla ilgili elimize ulaşan, doğru bilgi, belge ve dökümanları, okurlarımızla paylaşmak, olayı gündeme getirmek, konuyla ilgili olarak varsa görev ihlali, yada bilerek veya bilmeyerek işlenilen suçlar varsa ortaya çıkmasına, suç işledikleri iddia edilenlerin de yaptıklarının yanlarına kar kalmamasına, cezalandırılmasına yol açabilmek.

Yapılan bir yanlış iş varsa, halka bu işin yanlış olduğunu belgeleriyle duyurmak.

İşte asıl konumuz. Nilüfer Belediyesi’nin yeşil alanları ticarethaneye dönüştürdüğüne dair iddiaları çok yazdım. Bu konuda, Belediye yöneticilerine ceza davaları açıldı. Bazılarından ceza aldılar. Bazıları hala devam ediyor. Bazıları ise, Paralel Yapı Dosyası’na kadar girdiği iddiaları var. Onlarla ilgili bana verilen bilgilere göre, Ankara Merkezli çok geniş araştırmalar ve incelemeler yapılıyor. Malum, paralel yapıyla ilgili son yıllarda büyük bir mücadele başlatıldı. Bu mücadele sırasında, Bursa’daki hazine arsalarının kullanımı, el değiştirmesi, üzerlerine AVM dahil her türlü alış-veriş merkezleri yapılması, imara aykırı binalar yapılmasıyla ilgili iddialar araştırılıyor. Bende, elime ulaşan, doğruluk derecelerini belgelerle ispatlayabileceğime inandığım konuları kamuoyu ile paylaşıyorum. En son Fethiye Merası’na yapılan Podyumpark inşaatıyla ilgili yazıları ve belgeleri okurlarımızla paylaşmıştım.

Şimdi ise, Altınşehir Mahallesi’ndeki okul arazisinin resmi tapu kayıtlarına göre 8 bin 726 metre 69 santimetreden, nasıl 19 bin 934 metre 45 santimetreye kadar genişletildiğine dair iddiaları sizlerle paylaşacağım.

Tabi, bu konunun ve olayın ayakları sadece Nilüfer Belediyesi ile okul arasında yapılan anlaşmalar veya park alanlarının okul alına dahil edilmesiyle ilgili değil. Arada, Milli Eğitimin yanlış yaptığı iddiaları var. Kamu malını korumakla görevli olan ilçedeki mülki amirlerin denetim eksiklikleri iddiaları var. Bursa’yı yöneten mülki amirlerin denetim eksiklikleri iddiaları var. Adli mekanizmanın denetim eksikliğiyle ilgili iddiaları var.

Bütün bunların hepsi birer iddia. Olayın muhatapları, etkili ve yetkili kişilerin, konuya gerekli incelemeyi başlattıklarında öyle sanıyorum ki, bütün çıplaklığıyla ortaya çıkacaktır. Ortada ise, mahallenin ihtiyacı için imar planları yapılırken ayrılan iki tane semt parkı ve yeşil alanın, ayrıca bu park ve yeşil alanların etrafındaki kamuya ait yolların nasıl okul arsasına dahil edilmesiyle ilgili gerçeklere dayalı belgeler var.

Durumun vahameti burada.

Yeşil alanların nasıl kolej arsası olduğuna dair sorulara cevapları hep beraber arayacağız.

Kaynak: Gazete Bursa / Muharrem Karabulut

Editörün Diğer Yazıları :

İnşaat Gündemi'ne Abone Ol!

Bu içeriği beğendiniz mi? Tüm güncel içeriklerimizden haberdar olmak için e-posta abonemiz olabilirsiniz.




YORUMLAR

İsminiz

 

E-Posta Adresiniz

Yorumunuz

GÜNLÜK DEMİR FİYATLARI

14.07.2022 Demir Fiyatları
Bölge Ø8 Ø10 Ø12-32
İstanbul 15200 ₺ 15100 ₺ 14850 ₺
İzmir 14900 ₺ 14750 ₺ 14550 ₺
Karabük 15100 ₺ 14900 ₺ 14700 ₺
Biga 14950 ₺ 14800 ₺ 14600 ₺
Payas 14850 ₺ 14700 ₺ 14500 ₺
Gebze 14950 ₺ 14850 ₺ 14600 ₺
Samsun
Ankara 15300 ₺ 15150 ₺ 14950 ₺
Bursa 15200 ₺ 15050 ₺ 14850 ₺
Kütahya
Sivas 15150 ₺ 15000 ₺ 14800 ₺
Detaylı Görünüm

BENZER İÇERİKLER

FACEBOOKTA BİZ

Facebook
Instagram
Telegram
LinkedIn
YouTube
RSS