-

İnşaat Mühendisleri daha donanımlı olacak

Yazar:

04.03.2014

Kişi Okumuş

0 Yorum

İnşaat Mühendisleri daha donanımlı olacak

instagram takipçi arttırma, instagram takipçi satın al, instagram takipçi kasma, instagram takipçi hilesi şifresiz


Bir süre önce gerçekleştirilen genel kurulun ardından başkanlığa seçilen Rifat Yüzbaşıgil, göreve gelmesinin ardından yapacakları faaliyetleri ve İnşaat Mühendisleri Odası’nın kuruluşundan bu güne geldiği noktayı gazetemize değerlendirdi. Yüzbaşıgil, 2014 hedeflerini de açıkladı

-Rifat Bey, İnşaat Mühendisleri Oda ne zaman ve kim tarafından kuruldu?

-İnşaat Mühendisleri Odası 1988 yılında Süleyman Temizci başkanlığında kuruldu. O günden bu yana Konya’nın en  etkin odalarından birisidir. Bizler de bu etkin duruşu, daha sağlam bir yapıya kavuşturmak için daha önce olduğu gibi arkadaşlarımızla çalışmalara devem edeceğiz.

-Şu anki yönetim ile ilgili neler söyleyebilirsiniz?

-13. Olağan Genel Kurulu 15 Şubat 2014 Cumartesi günü yapıldı.  Seçimler ise 16 Şubat 2014 günü gerçekleşti. Öncelikle son derece güzel bir genel kurul geçirdiğimizi belirtmek isterim.  Seçimlerimiz 2 bin 293 üyemizin tamamının katılımı ile gerçekleşti. Seçime tek liste ile girdik. Bu liste dışında herhangi bir liste çıkmadı. Bu da arkadaşlarımızın bizlere olan güveninin bir göstergesidir. İnşallah bu güvene layık çalışmalar yürütürüz..

– Oda olarak ne tür faaliyetlerde bulunuyorsunuz? Önümüzdeki döneme hedefleriniz nelerdir?

Odamız bugüne kadar yapmış olduğu çalışmalara aynen devam edip, yapılan hizmetleri ileriye götürmek için elimizden gelen gayreti göstermeye devam edecektir.  Bundan sonraki süreçte de meslek içi eğitim seminerleri,  ulusal ve uluslararası fuarlara katılım sempozyumları ve sosyal, kültürel faaliyetler gösterecektir. Bu noktada bunların devamı ile ilgili çalışmalarımız devam ediyor. İnşaat mühendisliğinin itibarlı, güvenli ve sorumluluk bilincine sahip bir meslek olarak devam ettirilmesi için elimizden gelen gayreti göstermeye, uluslararası ve ulusal yapı fuarları ile ilgili gezilere katılarak, meslek içi eğitim seminerlerini ve teknik gezileri devam ettirerek daha donanımlı inşaat mühendisi meslektaşlarımız olması konusunda gayretlerimize devam edeceğiz.

-Konya inşaat sektöründe hızla ilerleyen bir il oldu. Bu hızlı ilerlemeyi ve sektörün durumunu siz nasıl değerlendiriyorsunuz?

-İnşaat sektöründe 2011 yılından itibaren her yıl düzenli olarak bir takım kanunlar çıktı. 2011 yılında yapı denetim kanunu çıkmış yürürlüğe girdi. 2012 yılında afet riski altındaki alanların dönüştürülmesi kanunu,  kentsel dönüşüm kanunu yürürlüğe girdi. 2013 yılında Planlı Alanlar İmar Yönetmeliği büyükşehirlerde de uygulanmaya başladı.  2014 yılı Ocak ayı itibariyle iş sağlığı ve güvenliği kanunu yürürlüğe girdi. Dolayısıyla son dört yılda yeni kanunlarla çalışılıyor gelişmelerin kanunlarla birleştirilmesini sağlayarak çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bu anlamda önümüzdeki  25-30 yılı düşündüğümüzde  inşaat sektörü giderek artan bir ivme kazanacak diye düşünüyorum.

-Deprem yönetmeliği sonrasında ne gibi tedbirler alındı. Yapı denetim firmaları kontrollerini ne ölçüde yapıyor?

-Tabi ki ciddi tedbirler alındı. 2011’de bütün ülke genelinde yapı denetimi uygulanmaya başladıktan sonra, bu yapı denetim firmaları ortaya çıktı. Bunlar çalışmalara devam ediyor. Kontrollerini, yapı denetimlerini yapıyorlar. İnsanlarımızın daha güvenli bir şehirde yaşaması için ‘deprem yönetmeliği’ gereği alınan tedbirlerin uygulanması zaruridir.

-İnşaat sektörünün en büyük sıkıntıları nelerdir? 2014 yılında sektörde ne gibi gelişmeler bekliyorsunuz?

-Biz sektörde olumlu gelişmeler bekliyoruz. Türkiye geneline baktığımızda kentsel dönüşüm ile artık yapı sorunu, bazı binaların yenilenmesi gerekliliğini ortaya çıkardı. Bu anlamda bunlar bir taraftan yenilenip bir taraftan Türkiye’de çok  büyük projelerin olması… Bu da inşaat mühendisleri için istihdamı ortaya çıkarır. Hem Türkiye adına hem de inşaat sektörü adına olumlu beklentiler içindeyiz.

-Başbakan Erdoğanın yapmış olduğu bir açıklama vardı. Konya düz bir alana sahip olduğu için çok yüksek katlıbina yapılmasını istemiyordu. Siz bu durumu nasıl değerlendiriyorsunuz?

-Evet Başbakanımızın da işaret ettiği gibi Konya düz bir alana  sahip. Zaten ilgili belediyeler de inaşşatlarla ilgili izinleri bu çerçeveyi göz önünde bulundurarak veriyorlar. Konya imar planı çerçevesinde gelişen bir şehir. Bu imar planı çerçevesinde ne uygun görüyorsa ilgili idareler, o imar planı uygulanıyor. Dolayısıyla Konya’da mevcut imar planının uygulandığını düşünüyorum. Tabi, daha estedtik, daha ruhlu, daha kendine özgü şehirler oluşturmak için de çalışmamız gerekiyor.

BAŞKANI TANIYALIM

Rifat YÜZBAŞIGİL (Başkan) : 1965 Yılında Konya’da doğdu. 1989 yılında ODTÜ inşaat mühendisliği bölümünden mezun oldu. Serbest mühendis olarak çalışmaktadır. Evli ve bir çocuk babasıdır. İngilizce ve Rusça biliyor.

İnşaat Mühendisleri Odası Yönetim Kurulu

Fatih Mehmet BOZABALI : (Sekreter Üye)

Ahmet SERÇE (Sayman)

Hasan Özgür YETİŞTİRİCİ (Üye)

İbrahim Hakkı ERKAN (Üye)

Mehmet AYTEKİN (Üye)

Nazım İREŞ (Üye)

Kaynak: Memleket.com.tr

Editörün Diğer Yazıları :

İnşaat Gündemi'ne Abone Ol!

Bu içeriği beğendiniz mi? Tüm güncel içeriklerimizden haberdar olmak için e-posta abonemiz olabilirsiniz.




İlgili Terimler : ,

YORUMLAR

İsminiz

 

E-Posta Adresiniz

Yorumunuz

GÜNLÜK DEMİR FİYATLARI

14.07.2022 Demir Fiyatları
Bölge Ø8 Ø10 Ø12-32
İstanbul 15200 ₺ 15100 ₺ 14850 ₺
İzmir 14900 ₺ 14750 ₺ 14550 ₺
Karabük 15100 ₺ 14900 ₺ 14700 ₺
Biga 14950 ₺ 14800 ₺ 14600 ₺
Payas 14850 ₺ 14700 ₺ 14500 ₺
Gebze 14950 ₺ 14850 ₺ 14600 ₺
Samsun
Ankara 15300 ₺ 15150 ₺ 14950 ₺
Bursa 15200 ₺ 15050 ₺ 14850 ₺
Kütahya
Sivas 15150 ₺ 15000 ₺ 14800 ₺
Detaylı Görünüm

BENZER İÇERİKLER

FACEBOOKTA BİZ

Facebook
Instagram
Telegram
LinkedIn
YouTube
RSS