Cengiz İnşaat’tan iddialar hakkında basın açıklaması

Kişi Okumuş

0 Yorum

Cengiz İnşaat’tan iddialar hakkında basın açıklaması

Cengiz İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Cengiz Ankara-İstanbul Yüksek Hızlı Tren Projesine ilişkin çıkan iddialar hakkında açıklama yaptı.

inşaat yapma oyunu

İşte o basın açıklaması:

Ankara-İstanbul Yüksek Hızlı Tren Projesine ilişkin olarak şahsım ve Yönetim Kurulu Başkanı ve ortağı olduğum Cengiz İnşaat Sanayi ve Ticaret A.Ş. hakkında basında yer alan “Yüksek Hızlı Soygun” başlıklı haberdeki bilgiler tamamen asılsız, gerçek dışı ve bizi yıpratmaya yöneliktir.
Yüksek Hızlı Tren Projesinin İnönü – Vezirhan-Köseköy kesimi2006 yılında yapılan ihale ile Cengiz-IC İçtaş ve Çinli CRCC-CMC firmalarıyla birlikte konsorsiyum olarak taahhüdümüzde kalmıştır. Bu taahhüdümüz ile ilgili bazı tamamlayıcı bilgiler vermek gerekirse;
• Çin Eximbank’tan bu projede kullanılmak üzere temin edilen 720 Milyon ABD doları tutarındaki kredi (5 yılı ödemesiz, toplam 20 yıl vadeli, %2 sabit faizli) bugüne kadar yurtdışından getirilmiş olan, maliyeti en düşük kredilerden biridir.
• Sözleşme birim fiyatları ABD doları bazında sabit olup, bugüne kadar hiçbir fiyat farkı ödenmemiştir.
• İşin yapımı süresince bilindiği gibi TL’nin ABD doları karşısında değer kazanması nedeniyle birim fiyatlarımızın ve ana malzeme girdilerimizin neredeyse tamamı güncel piyasa fiyatlarının altında kalmış, buna rağmen işin yapımına devam edilmiştir.
• Bir Yüksek Hızlı Tren Projesi için en kritik ve en zorlu güzergahlardan biri olan bu kesimde, işin zamanında tamamlanabilmesi için hiçbir maliyetten kaçınılmamış ve iş %99 seviyesinde tamamlanmıştır.
Bu kadar zor bir projeyi bu şartlarda ve bu fiyatlarda gerçekleştirdiğimiz için konsorsiyumolarak takdiri hak ettiğimizi düşünmekteyiz.
Cengiz İnşaat olarak her yıl 225 firmanın yer aldığı “En İyi Uluslararası Müteahhitler Listesi”nde (ENR Top 225 International Contractors) son 10 yıldır yer almaktayız. Yurt dışında yapılan müteahhitlik hizmetleri döviz kazandırıcı özelliğinden dolayı bir milli mesele olarak kabul edilmelidir. Bugün eğer Türk firmaları uluslararası müteahhitlik hizmetlerinde Dünya’da 2. sırada yer alıyor ve Cengiz İnşaat olarak da biz bu Türk firmaları içerisinde üst sıralarda bulunabiliyorsak, bu ülke adına bir başarı olarak kabul edilmelidir. Firmamızın siyasi kavgaların bir maşası gibi kullanılarak kamuoyunda yıpratılmasını Türk özel sektörüne yapılmış ciddi bir engelleme olarak görüyoruz.
Bugün yurt içinde ve yurt dışındaki projelerimizde gösterdiğimiz başarılardan dolayı takdir görmekteyiz.Yaptığımız işlerde ve gerçekleştirdiğimiz projelerde her zaman işin sözleşmesel yükümlülüklerine, tekniğine ve kalitesine özen gösterdik ve bu nedenle de iş yaptığımız İdarelerde ve çalışmış olduğumuz yörelerde firma olarak olumlu izlenimler bıraktığımıza inanıyoruz.
Grubumuz ülkemizin yıllarca yatırım yapılmayan fabrika ve tesislerine yaptığı modernleştirme çalışmaları ve yatırımları ile o fabrika ve tesisleri Dünya’nın en modern tesisleri ile yarışacak hale getirmiştir.
Şirketimiz yaklaşık 25.000 işçi çalıştıran büyük ve güçlü bir gruptur. Gerçekleştirdiğimiz tüm projeler fiziksel ve parasal olarak çok açık ve net biçimde ortadır. Her zaman incelenebilir ve denetlenebilir konumdadır. Verilemeyecek hiçbir hesabımız yoktur. Hiç kimsenin şüphesi olmasın ki bu tür yıldırmalar bizleri çalışanlarımızla birlikte daha çok kenetleyecek ve daha çok çalışmaya sevk edecektir.
Mehmet Cengiz

Editörün Diğer Yazıları :

İnşaat Gündemi'ne Abone Ol!

Bu içeriği beğendiniz mi? Tüm güncel içeriklerimizden haberdar olmak için e-posta abonemiz olabilirsiniz.

İnşaat Gündemi'ne Özel İndirimli Fiyatlarıyla Mesleki Eğitim Tavsiyeleri (EYLÜL AYINDA GEÇERLİDİR, kuponların süresi geçmişse ve indirim uygulanmıyorsa iletişim formundan bize mesaj atabilirsiniz. ):

REVİT Architecture Eğitimi - 50 TL   SATIN AL
TBDY 2018'e göre SAP2000 Eğitimi - 50 TL   SATIN AL