-

Fethiye Karaköy’de koruma imar planı isteniyor

Yazar:

06.12.2015

Kişi Okumuş

0 Yorum

Fethiye Karaköy’de koruma imar planı isteniyor

instagram takipçi arttırma, instagram takipçi satın al, instagram takipçi kasma, instagram takipçi hilesi şifresiz


Fethiye Belediyesi, 5 bin yıllık geçmişi olan turizm bölgesi Kayaköy ve Karakeçililer mahallelerinde hızla artan kaçak inşaatlara tutulan tutanak ve cezalar caydırıcı olmayınca, mahallelerin girişlerine zabıta kontrol merkezleri kurarak mahalleye inşaat malzemesi sokturmuyor. İnşaat malzemesi taşıyan tüm araçları durduran Zabıta ekipleri, inşaat ruhsatı göstermeyen araçları mahalleye almazken mühürlenen inşaatlardaki çalışan işçilerin araç ve gereçlerine de el koyuyor. Kayaköy ve Karakeçililer mahallelerinin, SİT alanında yer alması ve bu yüzden inşaat yasağı olmasına rağmen İl Özel İdaresi tarafından daha önceden kaçak olarak tespit edilen 237 dosya da Fethiye Belediyesine gönderilmişti. Kayaköy’de yıllardır devam eden kaçak inşaatlara geçtiğimiz 7 Haziran ve 1 Kasım seçimleri öncesi başlayan ve mantar gibi biten yeni kaçak inşaatlar da eklenince Fethiye Belediyesi hızlı tedbirler almaya başladı. Kayaköy mahallesine iki giriş noktasına zabıta görevlileri konuşlanıp 24 saat nöbet tutarak inşat malzemesi taşıyan araçları durdurup malzemelerin hangi inşaata götürüldüğünü sorgulayıp, inşaatın ruhsatlı olup olmadığım araştırmaya başladı.
Çoğunluğu havuzlu villa olmak üzere 500’ü aşkın kaçak yapının tespitini tek tek sürdüren Fethiye Belediyesi zabıta ve imar görevlileri tespit ettikleri inşaatları mühürlediler.

ATAY: KAÇAK İNŞAATLA MÜCADELEDE TAVİZ YOK Fethiye Belediye Başkan Kayaköy’de yapılaşmaya izin yok Fethiye Belediyesi, Kayaköy’de yapılaşmaya izin vermiyor. Bölgede denetimler sıklaştırılırkenbu doğrultuda Zabıta noktaları bile oluşturuldu. Kaçak inşaatlar ise bir bir mühürlenerek malzemeler toplanıyor. Yardımcısı Mete Atay, Kayaköy ve Fethiye’nin diğer mahallelerinde kaçak inşaatlarla mücadelede taviz verilmeyeceğini söyledi. Atay; “Kayaköy’ün en büyük sorunlarından bir tanesi de imar planının olmaması. Böyle inşaat yapmak yerine Kayaköy için hem turistik ,hem bölgenin güzelliğine uygun turizm planı yada herhangi bir imar planı olmuş olsa insanlarda haliyle bu imar planına göre hareket edecektir. Şimdi imar planının olmaması bir yana burası aynı zamanda bir çevre koruma bölgesi içerisine giriyor. Birinci derece korunması gereken bir yer. Burası bizim için bir kültür mirasımız. Kültür mirasım korumak zorundayız. Eğer biz bunu koruyamazsak ileride büyük bir vebal altında kalırız.
Şu anda bizim Kayaköy’de yapmış olduğumuz kaçak yapılarla ilgili mücadele Fsthiye belediyesinin kendi başına almış olduğu bir karar değil. Bunu bizden Valiliğimiz istiyor. Çevre İl Müdürlüğü istiyor. Turizm Müdürlüğü istiyor. Yani tüm kuruluşlar kaçak yapının önlenmesini istiyor. Yapılması gereken de bu. Biz esasında bu görevi yerine getiriyoruz”dedi.

“KORUMALI İMAR PLANI İSTİYORUZ”
Kayaköy Mahalle Muhtarı Metin Ekiz, Kayaköy’de 200300 yeni kaçak inşaat bulunduğunu söyleyerek; “Bu inşaatları daha çok dışarıdan gelenler abartılı şekilde yapıyorlar. Ben bildim bileli burada imar planı olmadığı için bütün binalar kaçak yapılmakta. Ceza kesilmekte. Ama bunun önlemini ceza ile alamadılar. En sonunda zabıta arkadaşlar inşat malzemesi geçirtiliyorlar. Köyümüz güzel, Turistik bir köy. Bir an önce buraya imar gelmesini istiyorum. Buraya korumalı bir imar planı gelsin. Hiç yoktan iyidir. Şu ana kadar tahminim 200-300 tane kaçak inşaat vardır. Zabıtalar 24 saat görev yapıyorlar.”diye konuştu.

“İNŞAATLARIN KÖYLÜYLE İLGİSİ YOK”
Kayaköy ve Karakeçililer mahalle sakinleri de “Köylünün bunda hiçbir suçu yok. Köylüyle alakası yok zaten. Dışarıdan gelenler 2-3 dönüm yer alıyor. Buraya 5-10 villa yapıyor. Turizm amaçlı çalışıyor. Köylü bir ev yapsa göze batmaz. Dışarıdan gelenler yapıyor bunu. Hergün 100200 kamyon malzeme geliyor. Belediyenin kaçak inşaatlarla çalışmasını takdir ediyoruz. Zaten böyle olması lazımdı. Zabıtalar Ovacık ve Kaya yolunu kesiyorlar. İnşaat malzemesi sokmuyorlar. Kaçak yapılaşma köyü bozuyor ama bir şekilde devletin buraya bir imar projesi getirmesinden yanayız.İnşaatları herkes kendi tarlalarına yapıyorlar. Ruhsat vermiyorlar. İmarı getirmediler. Evler çürüdü. Yeniden yapmışlardır. Ruhsatı devlet versin vatandaşta yapsın. Böyle kaçak yaptıracaklarına” şeklinde konuşarak taleplerini dile getirdiler.

Kaynak: Muğla Haber Gazetesi

Editörün Diğer Yazıları :

İnşaat Gündemi'ne Abone Ol!

Bu içeriği beğendiniz mi? Tüm güncel içeriklerimizden haberdar olmak için e-posta abonemiz olabilirsiniz.




YORUMLAR

İsminiz

 

E-Posta Adresiniz

Yorumunuz

GÜNLÜK DEMİR FİYATLARI

14.07.2022 Demir Fiyatları
Bölge Ø8 Ø10 Ø12-32
İstanbul 15200 ₺ 15100 ₺ 14850 ₺
İzmir 14900 ₺ 14750 ₺ 14550 ₺
Karabük 15100 ₺ 14900 ₺ 14700 ₺
Biga 14950 ₺ 14800 ₺ 14600 ₺
Payas 14850 ₺ 14700 ₺ 14500 ₺
Gebze 14950 ₺ 14850 ₺ 14600 ₺
Samsun
Ankara 15300 ₺ 15150 ₺ 14950 ₺
Bursa 15200 ₺ 15050 ₺ 14850 ₺
Kütahya
Sivas 15150 ₺ 15000 ₺ 14800 ₺
Detaylı Görünüm

BENZER İÇERİKLER

FACEBOOKTA BİZ

Facebook
Instagram
Telegram
LinkedIn
YouTube
RSS