-

Hdpe Flanş Adaptörü Ne İşe Yarar?

Yazar:

27.07.2020

Kişi Okumuş

0 Yorum

Hdpe Flanş Adaptörü Ne İşe Yarar?

Polietilen boru ya da polietilen ek parçaların birbirlerine takılıp sökülebilinir bağlantı yapılmasını sağlayan parçalara flanş denir. Flanşlar aynı zamanda vantuz – vana – hidrant gibi sistemlere boruların bağlanmasına olanak sağlamaktadır.

HDPE Nedir?

HDPE nedir? Yüksek yoğunluklu polietilen boru (HDPE), içme suyu, atık su, kimyasallar, tehlikeli atıklar ve sıkıştırılmış gazları taşıyabilen bir boru malzemesidir.

HDPE’yi bu kadar harika yapan nedir? Korozyona, aşınmaya ve kimyasallara dayanıklıdır, önemli dayanıklılık avantajları sağlar. Boruyu birleştirmek için boru füzyon yöntemini kullanırken esasen sızıntı içermez, bu da boruların kendisi kadar güçlü bağlantılar yapar. Hafif ve esnektir, kurulum kolaylığı sağlar ve işte zaman kazandırır. Bu faktörler, 1/2 “ila 63” boru boyutlarında üretim yapma yetenekleri ile birlikte, diğer boru türlerinin sunamayacağı bir avantaj yaratır. Kısacası oldukça dayanıklı ve uzun ömürlüdürler.

Flanş Adaptörleri

Farklı malzemelerden oluşan veya bir malzeme için özel olarak tasarlanmış ağları bağlamak için kullanılan flanş adaptörleri, flanşlı bir parçayı bir borunun veya borunun uç ucuna birleştirir. Kendiliğinden tutturulan (kilitleme) ürünler beton ankraj blokları gerektirmezken, sabitleme veya sabitleme olmayan versiyonlarda gelirler.

HDPE Flanş Adaptörü

Bir Yüksek Yoğunluklu Polietilen (HDPE Boru) Flanş Adaptörü belirlenen boruya birleştirilir, daha sonra uyumlu bir flanş adaptörüne veya bir eşleşen flanşa birleştirilir. Adaptörlerin, HDPE boruyla veya uyumlu bir reçineden üretilen diğer bağlantı parçalarıyla kaynaşmış olması kabul edilebilir. Bir destek halkası, flanş adaptörünün yerleşik yüzey flanşının arkasına yerleştirilir ve birleşme flanşına cıvatalanır.

HDPE Bağlantılarının Zorluğu

Büyük firmalar sık sık HDPE içeren uygulamalar için müşterilerden ve mühendislik firmalarından sorular alır. HDPE, yüksek yoğunluklu polietilen anlamını taşımaktadır. Bu boru malzemesi bir süredir popülerlik kazanıyor gibi görünüyor. En zorlu uygulamalar cıvatalı bir eklemin gömüleceği yerdir. Bu, yangın söndürme sistemlerinde yaygındır; yangından kurtulmak için plastik borunun gömülmesi gerekir. HDPE ayrıca diğer içilebilir ve kullanılabilir “içme” suyundaki yeraltı sistemlerinde kullanılmaktadır. Boruların çoğu kaynaşmış ancak bir vanaya, pompaya veya başka bir cihaza bağlandığı yerde cıvatalı olacaktır. Ve gömülü cıvatalı bağlantılar zorlu bir iştir. Neden? Çünkü o boru gömüldükten sonra cıvataları yeniden torklamak imkansızdır. Bazı cıvatalı bağlantılar contasız olarak yapılabilir, çünkü HDPE yüzeyler birçok uygulamada birbirine yapışacaktır. Ancak, bir conta genellikle metal flanşlara bağlantılar için önerilir ve çoğu müşteri bir contayı tercih eder.

Cıvatalar: Gömülü bağlantıların çoğunda korozyona dayanıklı bir bağlantı elemanı kullanılır. Beri HDPE bağlantılarında izin verilen cıvata torkları, Karbon çelik flanşlar, çoğu bağlantı elemanı muhtemelen düşük mukavemetli olacaktır (yaklaşık 30.000 psi)

Flanş konfigürasyonu: HDPE cıvatalı bağlantıların çoğunda “vatka bağlantısı” tipi kullanılır. HDPE, yükseltilmiş bir yüz ve ayrı bir metal destek flanşı gibi davranarak cıvata için. Üreticiler vatka bağlantılarına benzeyen iki tasarıma sahiptir: “flanş adaptörler ”ve“ saplama uçları ”.  “flanş boruya kaynaşacak uzun boru kesitleri olan adaptörler ”veya“ saplama uçları ”,

HDPE bölümü dışında çok kısa olan, kaynaşmış eklemi çok kısa yapan cıvatalı bağlantıya yakındır. Her iki tipte de, cıvatalar metal flanşa yerleştirilir, çünkü HDPE cıvata çemberinin içinde durur.

İnşaat Gündemi'ne Abone Ol!

Bu içeriği beğendiniz mi? Tüm güncel içeriklerimizden haberdar olmak için e-posta abonemiz olabilirsiniz.




İlgili Terimler :

YORUMLAR

İsminiz

 

E-Posta Adresiniz

Yorumunuz

GÜNLÜK DEMİR FİYATLARI

14.07.2022 Demir Fiyatları
Bölge Ø8 Ø10 Ø12-32
İstanbul 15200 ₺ 15100 ₺ 14850 ₺
İzmir 14900 ₺ 14750 ₺ 14550 ₺
Karabük 15100 ₺ 14900 ₺ 14700 ₺
Biga 14950 ₺ 14800 ₺ 14600 ₺
Payas 14850 ₺ 14700 ₺ 14500 ₺
Gebze 14950 ₺ 14850 ₺ 14600 ₺
Samsun
Ankara 15300 ₺ 15150 ₺ 14950 ₺
Bursa 15200 ₺ 15050 ₺ 14850 ₺
Kütahya
Sivas 15150 ₺ 15000 ₺ 14800 ₺
Detaylı Görünüm

BENZER İÇERİKLER

FACEBOOKTA BİZ

Facebook
Instagram
Telegram
LinkedIn
YouTube
RSS