-

Hidrofor Nedir? Hidrofor Pompaları

Yazar:

28.02.2022

Kişi Okumuş

0 Yorum

Hidrofor Nedir? Hidrofor Pompaları

Hidrofor, suyu basınçlı hale getirmeye yarayan pompa ve koruma ekipmanlarından oluşan sistemler bütünüdür. Hidroforda pompa dışında çek valf, vana ve manometre gibi pek çok parça bulunur. Bundan dolayı ürün klasik pompalardan daha kapsamlıdır. Sistemin çalışması için genleşme tankına ihtiyaç duyulur. Suyun ısınması genleşmesini sağlar. Genleşmeye bağlı olarak da basınç artar. Sistem şebeke suyuna veya hattına bağlanarak çalıştırılır. Şebeke hattına bağlandığında suların kesilmesinden etkilenir.

Hidrofor Ne İşe Yarar?

Yapılarda basıncın az olması durumunda su üst katlara çıkamaz. Bu durumda basıncın artırılması gerekir. Hidrofor pompası suyun basıncını artırarak yukarı katlara çıkmasını sağlar. Bir diğer kullanım alanı ise müstakil yapılarda su deposu oluşturmaktır. Su kesintisinin sık yaşandığı yerlerde depo kullanılır. Hidrofor pompası depodaki suyu basarak evlerin musluklarına ulaşmasını sağlar. Evlerde kullanılan çeşitler domestik olarak isimlendirilir. Üründe kullanılan vana suyun akışını kesmeye yarar. Manometre ölçüm yapmayı sağlar. Çek valf ise suyun basıncı azaldığında tek yönde hareket etmesini sağlar.

Hidrofor Çeşitleri Nelerdir?

Hidrofor sistemleri farklı yapılarda kullanıldığı için çeşitlilik gösterir. Çeşitlerden birisi hidromatlı olandır. Hidromatlı sistemler çeşmenin açılması ve kapanmasına göre çalışır. Kurulumu ve kullanımı kolaydır. Hidromat pompanın ağzına takılarak kullanıma hazır hale getirilir. Avantajları arasında küçük boyutlu olmaları, az yer kaplamaları bulunur. Koku yapmamaları da faydaları arasındadır. Membranlı sistemler çeşitlerden bir diğeridir. Bu modellerde membranlı basınçlı dengeleme tankı bulunur. Tankın hacmi değişiklik gösterir ancak genellikle küçüktür. Musluk açıldığında hidrofor pompası çalışarak su sağlar. Ekonomik oluşu modelin avantajları arasındadır. Çoğunlukla konutlar için tercih edilen membranlı modeller yangın pompası olarak da kullanılabilir. Yangın olması durumunda bağlı olduğu tesisata basınçla su aktarımı gerçekleştirir. Çeşitler arasında kompresörlü modeller de bulunur. Büyük işletmelerde, endüstriyel yerlerde otomatik hava sağlayacak aletler yeterli olmayabilir. Bu durumda kompresörlü modeller kullanılır ve işletmeye hava desteği verilir. Bu model büyük sitelerde de tercih edilir.

Hidrofor Nasıl Çalışır?

Hidrofor, birçok parçanın birleşimiyle çalışır. Deponun içerisine su doldurulur. Basınç tankı, depodan su alır ve içerisine hava katar. Havayla karışan suyun basıncı yükselir. Sistem çalıştığında depoda bulunan hava basıncı yarıya iner. Depo ve hidrofordaki basınç birleştiği için yeterli seviyeye ulaşılır. Pompanın sorunsuz çalışması için yardımcı ekipmanlar kullanılır. Hidrofor pompaları basınç anahtarı sayesinde tankın basıncıyla uyumlu olarak çalışır. Güvenlik anahtarı fazla basıncın atılmasını sağlar. Selenoid vana tanktaki hava emişini sağlar. Çalışma esnasında çeşitli sorunlar meydana gelebilir. Bunlar sürekli veya sık çalışmadır. Bu durumda genleşme tankında, çek valf sisteminde veya hava basıncında bir problem olabilir. Problem giderildiğinde sistem sorunsuz olarak çalışmaya devam eder.

Hidrofor Nerelerde Kullanılır?

Hidroforun geniş bir kullanım alanı bulunur. Merkezden uzak yapılar kullanıldığı yerler arasındadır. Binalar suyu genellikle şebekeden alır. Merkezi konumdan uzaklaştıkça şebeke suyuna ulaşılamaz, gelen suyun basıncı düşer. Bundan dolayı binalardaki su üst katlara çıkamaz. Bu durumun çözümü olarak otomatik pompa olan hidrofor kullanılır. Kullanıldığı diğer bazı yerler aşağıdaki gibidir:

  • Hastane
  • Ev
  • Alışveriş merkezi
  • Yüksek katlı bina
  • Otel
  • Sosyal Tesis

Hidrofor basıncın az olduğu bütün yapılarda kullanılabilir. Hidrofor pompa fiyatları modele, özelliklere ve boyuta göre değişiklik gösterir. masgrup.com yılların tecrübesi ve yenilikçi anlayışla pompa sektörünün öncüsü konumundadır. Markanın SuperDAF, MiniDAF ve MultiDAF gibi pek çok trifaze ürünü bulunur. Çeşitler farklı pompa sayısına, debi aralığına ve motor gücüne sahiptir. Ürün yelpazesi arasında DSP serisi monofaze seçenekleri de bulunur. DSP serisi sızdırmaz yapıya, kolay montaja ve ekstra konfora sahiptir.

 

İnşaat Gündemi’ne Abone Ol!

Bu içeriği beğendiniz mi? Tüm güncel içeriklerimizden haberdar olmak için e-posta abonemiz olabilirsiniz.




İlgili Terimler :

YORUMLAR

İsminiz

 

E-Posta Adresiniz

Yorumunuz

GÜNLÜK DEMİR FİYATLARI

14.07.2022 Demir Fiyatları
Bölge Ø8 Ø10 Ø12-32
İstanbul 15200 ₺ 15100 ₺ 14850 ₺
İzmir 14900 ₺ 14750 ₺ 14550 ₺
Karabük 15100 ₺ 14900 ₺ 14700 ₺
Biga 14950 ₺ 14800 ₺ 14600 ₺
Payas 14850 ₺ 14700 ₺ 14500 ₺
Gebze 14950 ₺ 14850 ₺ 14600 ₺
Samsun
Ankara 15300 ₺ 15150 ₺ 14950 ₺
Bursa 15200 ₺ 15050 ₺ 14850 ₺
Kütahya
Sivas 15150 ₺ 15000 ₺ 14800 ₺
Detaylı Görünüm

BENZER İÇERİKLER

FACEBOOKTA BİZ

Facebook
Instagram
Telegram
LinkedIn
YouTube
RSS