-

Modüler Su Deposu Çeşitleri ve Kullanım Alanları

Yazar:

15.02.2023

Kişi Okumuş

0 Yorum

Modüler Su Deposu Çeşitleri ve Kullanım Alanları

Modüler su deposu veya bir diğer adıyla prizmatik modüler su deposu pek çok farklı alanlarda rahatlıkla kullanılabilen ve parçalar halinde üretilen depodur. Parçaları paslanmaz çelik veya galvanizden üretildiği için eski su depolarına göre daha uzun ömürlü ve sağlıklıdır. Açık hava şartlarında, soğuk ve sıcak su kullanımlarında tercih edilen bu depolar parçalar şeklinde üretildiği için montajı ve demontajı çok kolaydır. Bunların aksine istenilen alanlar için özel olarak üretilen bu depo ihtiyaçlara göre uygun bir şekilde genişletilebilmektedir. Bu sayede istenen miktarda parçalar eklenerek optimum kullanım alanları sunar. Herhangi bir kaynağa ihtiyaç duymadan direkt olarak cıvata yardımıyla birleştirilmesi ile birlikte prizmatik modüller şeklinde üretildiği için kullanılan yerde kolayca birleştirilerek kullanıma hazır hale getirilmektedir.

Modüler Su Deposu Nedir?

Paslanmaz çelik veya galvaniz prizmatik modüllerin bir araya gelerek oluşturduğu su deposudur. İster açık alanda isterseniz de kapalı bir alanda kullanan bu depolar, eski su depolarına göre daha sağlıklı ve uzun ömürlüdür. Üretiminde kullanılan paslanmaz çelik veya galvaniz suyun sağlık standartlarına uygun şekilde depolanmasına imkan tanımaktadır. Ayrıca uzun ömürlü olmasının nedenleri arasında kullanılan materyallerin kolayca deforme olmamasıdır. Bu nedenle uzun yıllar boyunca gönül rahatlığı ile kullanılan bu depolar, prizmatik modüller şeklinde üretildikleri için 1,25 m³ ile 1000 m³ arasında bir alanda isteğe bağlı olarak üretilebilmektedir. Bu sayede ihtiyaçlara uygun bir depoya sahip olabilirsiniz hem de alanı genişletmek istediğiniz zaman ekstra efor sarf etmeden kolay bir şekilde modül ekleyebilirsiniz.

Modüler Su Deposu Hangi Amaçla Kullanılır?

Su depoları, pek çok farklı endüstride özellikle kullanılacak olan veya su yumuşatma cihazı tarafından arıtılan suyun saklanmasında tercih edilmektedir. Geleneksel yöntemlerde depoların imalat malzemesi oldukça çeşitli olsa da son zamanlarda paslanmaz çelik ve galvaniz depolar kullanılır. Modüler su depoları bu amaçla kullanılmaktadır. Hem portatif bir tasarıma sahip hem de uzun ömürlü olmasından dolayı pek çok endüstride rahatlıkla tercih edilebilmektedir. Hatta sadece üretim yapılan geniş alanda değil pek çok yerleşim yerinde de rahatlıkla kullanılabilmektedir. Çünkü malzeme itibarı ile dayanıklı ve tasarım itibarı ile pratik olan modüler su depoları açık hava başta olmak üzere pek çok yerde tercih edilebilmektedir. Sıcak suyun depolanabilmesi ile birlikte aynı şekilde soğuk suyun da depolanması için özel olarak üretilmektedir. Sizlerde ister evinize ister işletmeniz için ihtiyacınıza uygun ölçülerde modüler su deposuna sahibi olabilirsiniz.

Modüler Su Deposu Özellikleri

Modüler su deposunun en önemli özellikleri arasında parçaların kolay bir şekilde montajının yapılmasıdır. Yer değiştirmek istenildiği zaman demonte hale getirilerek kolay bir şekilde taşınabilir. Ayrıca herhangi bir parçasının zarar görmesi durumunda tüm depo değil sadece zarar gören parçanın değiştirilmesi yeterli olmaktadır. Bunlara ek olarak sağlık standartlarına uygun bir şekilde depolama yapılabilmesi için galvaniz ve paslanmaz çelik kullanılarak parçaların üretimi yapılmaktadır. Bu sayede uzun yıllar boyunca gönül rahatlığı ile kullanılabilmektedir. Modüler su deposu parçalarında basma, burulma ve çekme mukavemetleri hesaba katılarak üretilmektedir. Çelik levhalardan üretildiği için geleneksel depolara göre daha uzun ömürlüdür.

Modüler Su Deposu Çeşitleri

Modüler su depolarının üretimleri aynı olsa da iki farklı çeşidi bulunmaktadır. Bunlardan bir tanesi galvaniz iken diğeri paslanmaz modüler su deposudur. Her ikisinin de levhaları parçalar halinde üretilmektedir, montajı contalar yardımı ile yapılmaktadır ve hacmi isteğe bağlı olarak ayarlanabilmektedir. Ancak birinde levhalar paslanmaz çelikten üretilir diğerinde ise galvanizden üretilmektedir. Bu levhalar, yüksek tonajlı presler uygulanarak derin çekme yöntemiyle üretilmektedir. Bu nedenle her iki yöntemde de depoyu oluşturan levhalar basınca karşı dayanıklı olmaktadır. Peki modüler su deposu fiyatları ne kadar bu soruya da yanıt verelim.

Modüler Su Deposu Fiyatları Ne Kadar?

Piyasada modüler su deposu fiyatları üretildikleri malzeme, büyüklükleri gibi özelliklere bağlı olarak değişkenlik göstermektedir. Firmalardan iletişime geçerek ihtiyacınıza göre deponuzu oluşturarak fiyat teklifi alabilirsiniz.

İnşaat Gündemi’ne Abone Ol!

Bu içeriği beğendiniz mi? Tüm güncel içeriklerimizden haberdar olmak için e-posta abonemiz olabilirsiniz.




İlgili Terimler :

YORUMLAR

İsminiz

 

E-Posta Adresiniz

Yorumunuz

GÜNLÜK DEMİR FİYATLARI

14.07.2022 Demir Fiyatları
Bölge Ø8 Ø10 Ø12-32
İstanbul 15200 ₺ 15100 ₺ 14850 ₺
İzmir 14900 ₺ 14750 ₺ 14550 ₺
Karabük 15100 ₺ 14900 ₺ 14700 ₺
Biga 14950 ₺ 14800 ₺ 14600 ₺
Payas 14850 ₺ 14700 ₺ 14500 ₺
Gebze 14950 ₺ 14850 ₺ 14600 ₺
Samsun
Ankara 15300 ₺ 15150 ₺ 14950 ₺
Bursa 15200 ₺ 15050 ₺ 14850 ₺
Kütahya
Sivas 15150 ₺ 15000 ₺ 14800 ₺
Detaylı Görünüm

BENZER İÇERİKLER

FACEBOOKTA BİZ

Facebook
Instagram
Telegram
LinkedIn
YouTube
RSS