-

Rockwool Taş Yününün Yalıtımdaki Payını %10’a Çıkartacak

Yazar:

15.11.2013

Kişi Okumuş

0 Yorum

Rockwool Taş Yününün Yalıtımdaki Payını %10’a Çıkartacak

instagram takipçi arttırma, instagram takipçi satın al, instagram takipçi kasma, instagram takipçi hilesi şifresiz


2012’de altyapı çalışmalarını tamamlayan ve Mayıs 2013 itibarı ile de ticari temaslara başlayan taş yününün mucidi Rockwool’un öncelikli hedefi Türkiye mantolama pazarında taş yününün payını yüzde 10 seviyelerine çıkarmak ve bundan da ciddi bir pay almak olacak.

Bu sabah düzenlenen kahvaltılı basın toplantısında Türkiye operasyonları ve hedefleri hakkında açıklamalarda bulunan Rockwool Türkiye DirektörüTaner S. Şahin, Türkiye’nin 60 milyon metrekare ile Avrupa’nın en büyük mantolama pazarı olduğunun altını çizdi. Ancak taş yününün bu pastadaki payının 1,5 milyon metrekare yani yüzde 2 civarında olduğunu bildiren Şahin, “Rockwool Türkiye olarak öncelikli hedefimiz taş yününü daha iyi anlatabilmek ve yalıtım sektöründe pazar payının hak ettiği düzeye getirilmesi olacak. Avrupa’da bu oran yüzde 15 – 20 civarında; Türkiye’de de, binaların yüksekliklerini de düşünürsek, buna yaklaşan bir kullanım oranı olmalı. Biz, taş yünü pazarını yüzde 10 seviyelerine çıkartmayı ve bundan da ciddi bir pay almayı hedefliyoruz” diye konuştu.

Dünyada Empire States, Guggenheim Müzesi, Eyfel Kulesi ve Heathrow Havalimanı gibi önemli yapılarda tercih edilen Rockwool ürünlerinin bu yıl İstanbul’da da çok büyük çaplı 10’a yakın projede uygulandığını belirten Şahin, Türkiye’de bugüne kadar gerçekleştirilen en büyük taş yünü yalıtım ve mantolama projesi olarak da görülebilecek Sinpaş Ankara Altınoran’da da kendi ürünlerinin kullanıldığını söyledi. Şahin, projede 1,5 milyon metrekare taş yünü kullanılacağına dikkat çekerek, şu ana kadar bir projedeki en yoğun kullanımın bunun sadece 1/4’ü kadar olduğunu da sözlerine ekledi.

 Üretim için hazırlık yapılıyor

2012 yılına kadar daha çok bir ihracat pazarı olarak görülen Türkiye’nin Rockwool’un Danimarka’daki merkezi tarafından yatırımda birinci öncelikli ülke olarak belirlendiğini söyleyen Şahin, dünya genelinde 30’a yakın fabrikası olan firmanın Türkiye’de üretim yapmak için de yatırım kararı aldığını ve hazırlıkların devam ettiğini bildirdi. Ocak ayında İstanbul Anadolu yakasında ‘Akademi’ adını verdikleri bir merkez açmaya hazırlandıklarını açıklayan Şahin, “Rockwool, Türkiye’yi sadece ürün satılacak bir pazar olarak görmüyor; sektörü geliştirmek ve bilgilendirmek de istiyor. Akademi, firmanın yalıtım konusundaki uluslararası tecrübesini mimarlar, mühendisler, uygulamacılar ve sektör temsilcileriyle paylaşacağı bir platform olacak; eğitimler verilecek, fikir alışverişinde bulunulacak” dedi.

“Türkiye yalıtım konusuna enerji tasarrufu odaklı bakıyor”

Türkiye’de yalıtım konusunun daha çok enerji tasarrufu ve bu nedenle ısı yalıtımı ve sürdürülebilirlik yönlerinin öne çıktığını belirten Şahin, ancak ‘güvenlik’ gibi çok önemli bir konunun göz ardı edildiğine dikkat çekti ve sözlerine şöyle devam etti:

“Avrupa’da enerji ya da çevrecilik, öncelikli konular değil; çünkü zaten ‘olmazsa olmaz’lar arasında yer alıyorlar. Biz, yalıtım konusunun içeriğinin ısı yalıtımından daha kapsamlı bir çerçeveye taşınarak, ısı-ses yalıtımı ve yangın güvenliği noktasına getirileceğine inanıyoruz. Bu anlamda taş yünü, ısı yalıtımının yanısıra birçok özelliği bünyesinde bulunduran ideal bir malzeme. Isı ve ses yalıtımının yanısıra yangın dayanımı yüksek, duman üretmiyor ve yüksek ısıya ulaştığında damlama yapmıyor”.

Başlıca Rockwool ürünleri

Rockwool, yalıtımda en yüksek standartlara ulaşmak üzere 3 farklı alanda kullanılabilecek 3 yenilikçi ürün sunuyor.

Multirock:

Bölme duvarlarda, asma tavanlarda ve çatı aralarında ısı, ses yalıtımı ve yangın güvenliği sağlamak için kullanılan Multirock; hafif ve esnek. Kolay kesilme özelliğiyle uygulaması kolay; kendini salmıyor ve stabilitesini koruyor. Su itici özelliğiyle daha sağlıklı yalıtım sağlıyor. Lifli yapısıyla sesi mükemmel yalıtıyor ve binanın nefes almasını sağlıyor. Slimpack paketleme teknolojisiyle, yüzde 60 daha fazla taş yünü levha sunuyor.

Frontrock Max E:

Cephe mantolama sistemlerinde ısı, ses yalıtımı ve yangın güvenliği sağlamak için kullanılan Frontrock Max E, çift yoğunluklu olarak üretilen bir taş yünü levha. Yüksek yoğunluktaki üst katmanı mekanik direnci artırarak uygulama kolaylığı sağlayan Frontrock Max E’nin daha düşük yoğunluktaki alt katmanı mükemmel ısı yalıtımı sağlıyor. Sesi iyi yalıtıyor. Tamamen su itici ve binanın nefes almasını sağlıyor.

Ventirock Duo: 

Havalandırmalı cephe ve giydirme cephe sistemlerinde ısı, ses yalıtımı ve yangın güvenliği sağlamak için kullanılan Ventirock Duo, mükemmel ısı yalıtımı sağlama iddiasını taşıyor. Lifli yapısıyla iyi ses yalıtımı sağlıyor. Lifleri havalandırmalı cephe kanalındaki akıma göre özel olarak tasarlanan Ventirock Duo’nun yüksek yoğunluktaki üst katmanı mekanik direnci artırıyor, uygulama kolaylığı sağlıyor. Daha düşük yoğunluktaki alt katmanı ise mükemmel ısı yalıtımı sağlıyor. Tamamen su itici olan ürün, binanın da nefes almasını sağlıyor.

Editörün Diğer Yazıları :

İnşaat Gündemi'ne Abone Ol!

Bu içeriği beğendiniz mi? Tüm güncel içeriklerimizden haberdar olmak için e-posta abonemiz olabilirsiniz.




YORUMLAR

İsminiz

 

E-Posta Adresiniz

Yorumunuz

GÜNLÜK DEMİR FİYATLARI

14.07.2022 Demir Fiyatları
Bölge Ø8 Ø10 Ø12-32
İstanbul 15200 ₺ 15100 ₺ 14850 ₺
İzmir 14900 ₺ 14750 ₺ 14550 ₺
Karabük 15100 ₺ 14900 ₺ 14700 ₺
Biga 14950 ₺ 14800 ₺ 14600 ₺
Payas 14850 ₺ 14700 ₺ 14500 ₺
Gebze 14950 ₺ 14850 ₺ 14600 ₺
Samsun
Ankara 15300 ₺ 15150 ₺ 14950 ₺
Bursa 15200 ₺ 15050 ₺ 14850 ₺
Kütahya
Sivas 15150 ₺ 15000 ₺ 14800 ₺
Detaylı Görünüm

BENZER İÇERİKLER

FACEBOOKTA BİZ

Facebook
Instagram
Telegram
LinkedIn
YouTube
RSS