-

EV ALIRKEN SÖZLEŞMEDE NELERE DİKKAT EDİLMELİDİR?

Yazar:

07.05.2018

Kişi Okumuş

0 Yorum

EV ALIRKEN SÖZLEŞMEDE NELERE DİKKAT EDİLMELİDİR?

instagram takipçi arttırma, instagram takipçi satın al, instagram takipçi kasma, instagram takipçi hilesi şifresiz


Ev satın almanın ne kadar zor olduğunu ev alan herkes bilir. Birçok seçenek arasından karar vermek, bütçe hazırlamak, hem paranıza uygun hem istediğiniz semtte ve özelliklerde bir ev bulmak bazen aylar alabiliyor. Tüm bu süreçleri atlatıp ev alma aşamasına geçtiğinizdeyse işlemi hızlandırmak için bazı noktaları es geçmemelisiniz. Ev satın alma işlemi karşılıklı iyi niyet olsa bile hem satıcıyı hem de alıcıyı mağdur edebilir. Eğer mağduriyet yaşamak istemiyorsanız ev satın alırken yalnızca elinizi tapuya almakla yetinmeyin. Bu sizi garanti altına almaz. Ev satın alırken resmi ve geçerliliği olan bir takım satın alma sözleşmeleriyle kendinizi koruyabilirsiniz.

Ev Satın Alırken Nasıl Sözleşmeler Yapılabilir?

Ev alma işlemlerinde bir evde karar kıldıysanız öncelikle satıcıdan daire satış sözleşmesini talep etmelisiniz. Yakınlarınızdan duymuşsunuzdur, ne yazık ki aynı evi 3 4 kişiye satmaya sağlayan kişiler yüzünden alıcılar büyük mağduriyet yaşayabiliyor. Daire satış sözleşmesi aslında satıcıyla aranızda yapılacak bir taahhüt. Bu taahhütte satıcı eve gerekli maddi miktar karşılığında size satacağına söz veriyor. Tabi aynı anda sizde evi alacağınıza söz veriyorsunuz. Bu noktada aynı sözleşme satıcı kişiyi de korumuş oluyor. Satıcıyla aranızda bu sözleşme varken satış işlemi başka bir kişiye yapılamaz. Ancak satıcı başka kişilerle de daire satış sözleşmesi yapabilir. Bu sözleşme nasıl yapılır diyecek olursanız; noterler tarafınca düzenlenerek, tapu sicil memuru karşısında iki tarafında bulunmasıyla yapılabilir. Eğer sözleşme için gidemeyecek bir durumdaysanız yine noterlikten vekalet verebilirsiniz.

Daire Satış Sözleşmesi Yapılırken Hangi Belgeler Gerekir?

Daire satış sözleşmesinin yapılması için bir notere müracaat ettiğinizde yanınızda bulundurmanız gereken bir takım belgeler vardır. Bu belgeler nelerdir diyecek olursanız:

  • Alıcı ve satıcının fotoğraflı kimlikleri
  • Alıcı ve satıcının fotoğrafları
  • Belirlenen satış vaadi ve taahhüdünün ne olduğu
  • Daire satış sözleşmesinde bulunacak ev vb. mülkün açıkça belirtilmesi
  • Kişiler tarafından belirlenen satış/alış bedeli
  • Daire satış sözleşmesinin düzenlenmiş şekilde sunumu

Bu belgeler eşliğinde randevu tarihinde notere başvurursanız sözleşmeniz isteğinize uygun olarak düzenlenebilir.

Daire Satış Sözleşmesi Sonlandırılabilir Mi?

Daire satış sözleşmesini yaptığımda bu iptal edilemez mi, ya vazgeçersem gibi endişeleriniz varsa merak etmeyin. Yapılan Daire satış sözleşmesi iki şekilde son erebilir. Bunlardan birincisi satış işleminin gerçekleşmesi. Evi satın aldığınız andan itibaren bu sözleşme geçerliliğini doğal olarak yitirir ve artık evin tapu sahibi zaten siz olursunuz. Sözleşmeyi sonlandırmanın bir diğer yoluysa sözleşmeyi fesh etmek. İki tarafta karşılıklı olarak anlaşıp, ev satımı ya da alımından vazgeçerse sözleşmeyi sonlandırmaları oldukça kolaydır. Daire satış sözleşmesinin feshi tek taraflı da yapılabilir. Bu fesih taraflardan birinin vaat ettiklerini yerine getirmemesi durumunda karşı tarafın yasa yollara başvurmasıyla yapılır. Tabii son olarak birde sözleşmenin zaman aşımına uğraması var. Eğer yaptığınız sözleşmenin üzerinden 10 yıl ve üzeri zaman geçmişse bu durumda da sözleşmeniz geçersiz sayılır.

İnşaat Gündemi'ne Abone Ol!

Bu içeriği beğendiniz mi? Tüm güncel içeriklerimizden haberdar olmak için e-posta abonemiz olabilirsiniz.




YORUMLAR

İsminiz

 

E-Posta Adresiniz

Yorumunuz

GÜNLÜK DEMİR FİYATLARI

14.07.2022 Demir Fiyatları
Bölge Ø8 Ø10 Ø12-32
İstanbul 15200 ₺ 15100 ₺ 14850 ₺
İzmir 14900 ₺ 14750 ₺ 14550 ₺
Karabük 15100 ₺ 14900 ₺ 14700 ₺
Biga 14950 ₺ 14800 ₺ 14600 ₺
Payas 14850 ₺ 14700 ₺ 14500 ₺
Gebze 14950 ₺ 14850 ₺ 14600 ₺
Samsun
Ankara 15300 ₺ 15150 ₺ 14950 ₺
Bursa 15200 ₺ 15050 ₺ 14850 ₺
Kütahya
Sivas 15150 ₺ 15000 ₺ 14800 ₺
Detaylı Görünüm

BENZER İÇERİKLER

FACEBOOKTA BİZ

Facebook
Instagram
Telegram
LinkedIn
YouTube
RSS