-

Yarışmayla Yapılamayan Manisa Belediyesi Hizmet Binası Projesi Tanıtıldı

Yazar:

21.07.2016

Kişi Okumuş

0 Yorum

Yarışmayla Yapılamayan Manisa Belediyesi Hizmet Binası Projesi Tanıtıldı

instagram takipçi arttırma, instagram takipçi satın al, instagram takipçi kasma, instagram takipçi hilesi şifresiz


Manisa Büyükşehir Belediyesi tarafından Eski Garaj yerine yapılacak olan Manisa Büyükşehir Belediyesi Yeni Hizmet Binası Kültür ve Yaşam Merkezi Projesi, ‘Eski Garaj Yeni Proje’ adlı toplantıyla tanıtıldı. ‘Eski Garaj Yeni Proje’ adıyla Eski Garaj yerine yapılacak olan Manisa Büyükşehir Belediyesi Yeni Hizmet Binası Kültür ve Yaşam Merkezi Projesi’nin tanıtım toplantısında konuşan Başkan Cengiz Ergün, “Projemizde yok, yok. Bu projede insan odaklı her şey var” dedi.

Yeni Hizmet Binası Projesi ile ilgili 2011 yılında proje yarışması başlattıklarını hatırlatan Başkan Ergün, “Tükiye’nin sayılı mimarlarından oluşturulan jürimiz nezdinde 110 projenin katılımıyla bu arsa üzerinde çeşitli projeleri tanıma fikrine sahip olmuştuk. 2012’de Büyükşehir Kanunu’nun çıkmasıyla bazı prosedürler, zaman itibarıyla seçimlerin yaklaşması nedeniyle bu yatırımın yeni büyükşehir sürecinde yapılmasının uygun olacağını düşündük. İyi ki de böyle yapmışız. Başkanlığımız nezdinde başlattığımız çalışmalar, ön avan hazırlıkları ve Manisa’mızın en az 500-600 bin nüfusa ulaşacağını da göz önünde bulundurarak önümüzdeki 15-25 yıl sonrasının da kapasitesini karşılayacak, hizmet verecek binasını yapmak için, tadilat ve revize planlamasını düşünerek ve ihalelerini de yaparak bugün bu projeyi sizlerle paylaşmanın gururunu ve mutluluğunu yaşamaktayım. En baştan bugüne kadar emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Danışmanım Mimar Azmi Açıkdil’e, Etüt ve Projeler Dairesi Başkanım Müge Kuğu’ya ve projeye damgasını vuran Türkiye’nin en iyi mimarlarından Emre Arolat’a teşekkür ediyorum” dedi.

“Pek çok yerel yönetime örnek olacak bir proje”

Başkan Ergün’ün konuşmasının ardından proje müellifi Mimar Emre Arolat kürsüye davet edildi. Manisa için önemli bir projeye imza attıklarını ifade eden Arolat, “Manisa’da aslında çok örnek bir iş yapılıyor. Gerçekten çok açık, şeffaf ve olabildiğine katılımcı bir süreçten geçildi. Büyükşehir Belediyesi’nin çok önemli katkıları oldu. Genellikle belediye yapıları kentin dış bölümlerine kaydırılır. Manisa’da devlet yapısı yerine olumlu yönde şaşırarak ilerledik. Dünyadaki pek çok yerel yönetime örnek olacak bir projedir bu. Umarım belirli sürede bu proje tamamlanır, önü açık olur ve Manisa’ya faydalı bir yer olur” dedi.

 

“Manisa yaşayan bir kent”

Projeyi hazırlama sürecinde Manisa’nın demografik yapısı, ekonomisi, tarihi ve kültürel zenginliği ile gelişme durumu gibi kriterleri göz önünde bulundurduklarını ve detaylı bir araştırma yaptıklarını vurgulayan Mimar Emre Arolat, “Manisa yaşayan bir kent. Biz bundan çok etkilendik. Ben ilk defa büyük bir mutlulukla gördüm ki kendiliğinden güzel kullanılan yerler var” dedi. Projenin şekillenme aşaması, ticari ve sosyal donatılarının çizimi gibi süreci davetlilere anlatan Arolat, Manisa’nın AVM gibi kapalı yapılar yerine daha çok açık, herkesin içine girebileceği yaşam alanlarında vakit geçiren bir kent olduğunu söyledi.

“Proje dünyada simge olacak”

Manisa Büyükşehir Belediye Hizmet Binası tasarlamasında yükselme yerine yayılmayı, betonlaşma yerine yeşilliği önemsediklerini aktaran Arolat, yolun karşı tarafındaki üst geçidin yerine daha kullanışlı bir üst geçit tasarladıklarını da dile getirdi. Projede yaklaşık 1500-1600 kapasiteli otoparkın da mevcut olduğunu ifade eden Arolat, projenin halkın her zaman kullanacağı bir proje olacağının altını çizdi. Projede Kent Müzesi’nin de yer alacağı, Manisa Spil Dağı ve dağdaki endemik bitki popülasyonu gibi kentin tüm potansiyellerinin anlatılacağı bir merkezin de olacağını belirten Arolat, “Bu proje çok önemli bir simge olacak. aynı zamanda bu kent müzesi biraz belediyenin de faaliyetlerini anlatabileceği bir yer. Bu durumda çok iddialıyız. Bu yapı inşa edildiğinde Türkiye’ye örnek olacak” diye konuştu.

Sanatın, kültürün, ticaretin ve hayatın iç içe olduğu bir proje ürettiklerini de sözlerine ekleyen Arolat, pazarın olmadığı zamanlarda pazar kurulacak bölgenin de park alanı olarak kullanılabileceğini söyledi. Arolat, “Bu proje, bu yıl Almanya’nın Berlin kentinde düzenlenecek olan Dünya Mimarlık Festivali’nde sergilenecek ve belki de dünyanın en prestijli mimarlık ödüllerinden bir tanesi olan Arcaid Ödülleri’nde kamu kurumları dalında finale kaldı” dedi.

kaynak:arkitera.com

Editörün Diğer Yazıları :

İnşaat Gündemi’ne Abone Ol!

Bu içeriği beğendiniz mi? Tüm güncel içeriklerimizden haberdar olmak için e-posta abonemiz olabilirsiniz.




YORUMLAR

İsminiz

 

E-Posta Adresiniz

Yorumunuz

GÜNLÜK DEMİR FİYATLARI

14.07.2022 Demir Fiyatları
Bölge Ø8 Ø10 Ø12-32
İstanbul 15200 ₺ 15100 ₺ 14850 ₺
İzmir 14900 ₺ 14750 ₺ 14550 ₺
Karabük 15100 ₺ 14900 ₺ 14700 ₺
Biga 14950 ₺ 14800 ₺ 14600 ₺
Payas 14850 ₺ 14700 ₺ 14500 ₺
Gebze 14950 ₺ 14850 ₺ 14600 ₺
Samsun
Ankara 15300 ₺ 15150 ₺ 14950 ₺
Bursa 15200 ₺ 15050 ₺ 14850 ₺
Kütahya
Sivas 15150 ₺ 15000 ₺ 14800 ₺
Detaylı Görünüm

BENZER İÇERİKLER

FACEBOOKTA BİZ

Facebook
Instagram
Telegram
LinkedIn
YouTube
RSS